اخبار تامین اجتماعی

افزایش سن و سابقه لازم برای بازنشستگی باعث نادیده گرفتن حقوق کارگران می‌شود

افزایش سن بازنشستگی

افزایش سن و سابقه بازنشستگی کارگران در برنامه هفتم توسعه، انتقاد نمایندگان کارگری و تداوم مشکلات بیمه‌ای را به دنبال داشته است.

محسن باقری، نماینده کارگران در شورای عالی کار، در خصوص مصوبه جدید برنامه هفتم توسعه درباره بازنشستگی کارگران اظهار داشت این تصمیم که افزایش سن و سابقه بازنشستگی را در نظر می‌گیرد، موجب اجحاف در حق کارگران خواهد شد. وی تاکید کرد کارگران نباید قربانی سوء مدیریت‌های سال‌های گذشته شوند. او اشاره کرد که در سال‌های گذشته بدهی‌های دولت به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده و حق بیمه درمان کارگران برای مدت یک سال به حساب وزارت بهداشت واریز شده است. همچنین مشکلاتی در مدیریت بانک رفاه کارگران رخ داده که مجموع این مسائل منابع مالی سازمان تامین اجتماعی را کاهش داده و توان عملیاتی این سازمان را برای ایفای تعهداتش محدود کرده است.

باقری توضیح داد بخشی از مشکلات صندوق تامین اجتماعی به دلیل تحمیل گروه‌های مختلف مستمری‌بگیر به این صندوق بدون تخصیص منابع جدید بیمه‌ای، به وجود آمده است. همین امر موجب آسیب به تعادل مالی صندوق شده و در نتیجه مجلس و دولت به سمت افزایش سن بازنشستگی کارگران برای جبران مشکل ناترازی حرکت کردند. به گفته وی، این اقدام به نوعی اجحاف در حق کارگران به شمار می‌رود.

وی همچنین اعلام کرد که اخیرا خبر توقف افزایش سن بازنشستگی منتشر شده، اما افزایش سابقه همچنان پابرجاست و سازمان تامین اجتماعی بر اجرای آن تاکید دارد. این وضعیت باعث معطلی در رسیدگی به درخواست‌های بازنشستگی کارگران شده است. باقری خواستار رسیدگی سریع به این موضوع شد تا مشکل برطرف گردد.

به گفته این نماینده کارگران، اخیرا برخی کمک‌های دولت برای بیمه گروه‌هایی مانند قالیبافان قطع شده است. افرادی که با امید دریافت معافیت‌ها و کمک‌های دولتی تمایل به پرداخت بیمه داشتند، اکنون رغبت خود را برای بیمه شدن از دست داده‌اند. خروج مشاغل خانگی و قالیبافان از شمول حمایت بیمه‌ای نیز باعث کاهش سطح بیمه‌پردازی سازمان تامین اجتماعی و تاثیر منفی بر منابع این سازمان شده است.

باقری تصریح نمود که اگر هدف، برطرف کردن مقطعی مشکل ناترازی صندوق باشد، افزایش دو ساله سن بازنشستگی فقط به طور موقت اثرگذار است و پس از آن، مجبور شویم مجدداً سن یا سابقه را افزایش دهیم. وی افزود این راه‌حل به تقویت منابع سازمان کمکی نخواهد کرد و حقوق بیمه‌شدگانی که سی سال قبل با سازمان قراردادی منعقد کرده‌اند، نقض خواهد شد؛ امکان تغییر یک‌جانبه این قراردادها برای سازمان وجود ندارد.

وی با اشاره به وضعیت ضریب پشتیبانی صندوق تامین اجتماعی بیان کرد که این ضریب کاهش یافته و هم اکنون به ازای هر چهار بیمه‌شده، یک بازنشسته وجود دارد، در حالی که این عدد باید بالای شش باشد تا تعادل سازمان برقرار گردد. باقری همچنین اظهار داشت هیچ اقدامی از سوی سازمان برای جذب بیمه‌شدگان جدید مشاهده نمی‌شود و از ظرفیت بازرسان تامین اجتماعی و تشکل‌های کارگری و کارفرمایی و همچنین ظرفیت‌های دیگر برای جذب بیمه‌شده و تقویت منابع استفاده نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد که تشکل‌ها پیش‌تر تلاش‌هایی برای وصول بدهی‌های سازمان تامین اجتماعی و ترغیب افراد به دریافت بیمه انجام می‌دادند و همچنین کارگاه‌های کوچک و زیرزمینی را به بیمه‌پردازی تشویق می‌کردند، اما میزان این مشارکت کاهش یافته است. باقری تاکید کرد سازمان باید بیش از گذشته از همکاری مردم و تشکل‌ها برای بهبود وضعیت صندوق تامین اجتماعی بهره بگیرد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا