اخبار تامین اجتماعی

تاریخ واریز سومین مرحله سود سهام عدالت اعلام شد + جزئیات مهم

ولی‌الله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس، در خصوص واریز سود سهام عدالت مربوط به سال ۱۴۰۱ اظهار داشت: بخش اول و دوم سود سهام عدالت در آذر و اسفند ۱۴۰۲ پرداخت شد و انتظار می‌رود سومین مرحله نیز امسال واریز شود. اما متأسفانه شرکت مپنا هنوز سود سهامداران عدالت را پرداخت نکرده است، در حالی که این شرکت به سایر سهامداران خود به‌موقع سود پرداخت کرده است.

جعفری ادامه داد: شرکت مپنا با این که ۷۵ درصد از سود سایر سهام‌داران را پرداخت کرده، اما به بهانه طلب از دولت، سود ۲۵.۰۶ درصد سهام‌داران عدالت را هنوز واریز نکرده است. در آخرین نامه‌ای که به سازمان بورس ارسال شده، اعلام کرده که پرداخت سود سهام‌داران عدالت به‌صورت قسطی خواهد بود.

طبق گزارش‌های منتشر شده، ترکیب سهام‌داران مپنا شامل ۴۷.۶۲ درصد سرمایه‌گذاری صنایع برق و آب، ۱۵.۶۶ درصد شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی (۳۰ شرکت)، ۹.۴ درصد سهام عدالت (روش مستقیم)، ۱۰.۹۶ درصد شرکت سرمایه‌گذاری کارکنان مپنا، ۹.۶۲ درصد سایر سهام‌داران (شامل سهام وثیقه، افراد حقیقی و حقوقی)، ۵.۵۷ درصد بانک پاسارگاد و ۱.۱۶ درصد شرکت صادرفر (سهامی خاص) است. در حالی که ۷۵ درصد از سود سایر سهامداران به‌موقع پرداخت شده، سود ۲۵.۰۶ درصد از سهام‌داران عدالت (به دو روش مدیریت مستقیم و غیرمستقیم) در انتظار پرداخت باقی مانده است تا شرکت بتواند طلب خود از دولت را دریافت کند. با این حال، به گفته کارشناسان نیرو، مپنا هر ماه مبالغ قابل توجهی بابت برق دریافتی از نیروگاه‌ها به‌دست می‌آورد.

ولی‌الله جعفری همچنین افزود که سود دریافتی مرحله سوم از سایر شرکت‌های سرمایه‌پذیر به جز مپنا، به‌دست آمده و در حال حاضر ۲۴ تا ۲۵ هزار میلیارد تومان از سود سهام عدالت در شرکت سپرده‌گذاری تجمیع شده است. این مبلغ منتظر واریز سود مرحله سوم از مپنا است تا به‌صورت یکجا به ذینفع نهایی پرداخت شود.

جعفری در مورد سود سال ۱۴۰۲ سهام عدالت نیز خاطرنشان کرد: با تصویب شورای عالی بورس، شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه، نامه‌ای به شرکت‌های سرمایه‌پذیر عدالت ارسال خواهد کرد تا سود سال مالی ۱۴۰۲ خود را واریز کنند. پس از تجمیع این سودها، مبلغ به حساب سهام‌داران نهایی عدالت واریز می‌شود. وی یادآور شد که طبق قانون، فرصت برای واریز سود سال ۱۴۰۲ سهام عدالت تا پایان سال جاری وجود دارد. به گزارش فارس، پرداخت سود سهام‌داران، چه عدالت و چه عادی، بر عهده مدیرعامل و هیات مدیره شرکت‌هاست و باید به‌موقع انجام شود. این موضوع هیچ ارتباطی به طلب یا بدهی شرکت‌ها از دولت ندارد؛ زیرا سود سهام در مجمع عمومی با حضور اکثریت سهام‌داران تصویب می‌شود و باید به‌موقع به حساب ذینفعان واریز گردد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا