اخبار تامین اجتماعی

جزئیات جدید درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری

در پاسخ به سوالات و ابهاماتی که اخیراً درباره اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و موانع اجرای برنامه هفتم پیشرفت مطرح شده، اطلاعات زیر برای شفاف‌سازی منتشر شده است.

وضعیت فعلی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان

بر اساس بند الحاقی ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم، دولت موظف است تا پایان سال سوم برنامه، حقوق بازنشستگان را به ۹۰ درصد حقوق و فوق‌العاده‌های مستمر شاغلان مشابه برساند. این افزایش در سال اول (۱۴۰۳) معادل ۴۰ درصد و در سال‌های دوم و سوم هرکدام ۳۰ درصد مابه‌التفاوت خواهد بود. با این حال، برنامه هفتم هنوز به دلیل ایرادات شورای نگهبان تصویب و به دولت ابلاغ نشده و تا آن زمان امکان اجرای این بند وجود ندارد.

فرآیند اجرایی پس از ابلاغ قانون

پس از ابلاغ قانون، آیین‌نامه اجرایی آن باید توسط سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه تهیه و تصویب شود. سپس این آیین‌نامه به صندوق‌های بازنشستگی ابلاغ می‌شود و صندوق‌ها براساس آن اقدام به صدور احکام متناسب‌سازی خواهند کرد.

وضعیت تهیه آیین‌نامه اجرایی

سازمان اداری و استخدامی با همکاری سازمان برنامه و بودجه و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جلسات متعددی را از سال گذشته برگزار کرده‌اند. اما به دلیل ابهامات موجود در ماده ۲۹ و عدم ابلاغ برنامه هفتم، آیین‌نامه هنوز نهایی نشده است. به گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه، تدوین آیین‌نامه اجرایی نحوه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در مراحل پایانی قرار دارد و پس از تصویب در هیأت دولت، اجرا خواهد شد.

مشکلات و ابهامات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان

تمایز و تبعیض در حقوق و مزایای دوران اشتغال اصلی‌ترین علت بروز تفاوت در حقوق بازنشستگان است. همچنین، بیش از ۴۰۰ هزار نفر از مستمری‌بگیران و ۱۳۲۶۴ نفر از کارافتادگان در صورت عدم اصلاح قانون از متناسب‌سازی بهره‌مند نمی‌شوند. همچنین، برای برخی بازنشستگان تعریف مشخصی برای شاغل مشابه وجود ندارد که باید رفع گردد.

تعداد بازنشستگان مشمول متناسب‌سازی و اعتبار مورد نیاز

تا پایان سال ۱۴۰۲، بیش از ۱.۷ میلیون نفر بازنشسته مشمول این طرح هستند و در سال اول برنامه، حدود ۵۴ همت اعتبار برای اجرای آن نیاز است. مبلغ ۵۰ همت برای سه صندوق کشوری، لشکری و فولاد در برنامه در نظر گرفته شده است.

اقدامات صندوق بازنشستگی کشوری

از سال گذشته صندوق بازنشستگی کشوری با استفاده از داده‌های دقیق، اعتبار مورد نیاز برای متناسب‌سازی را محاسبه و به مراجع مربوطه اعلام کرده است. در اسفند سال گذشته، بودجه مورد نیاز صندوق برای سال ۱۴۰۳ نیز در بودجه سالانه درج شده است.

اعتبار بند (ر) تبصره (۶) قانون بودجه ۱۴۰۳

این اعتبار برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و فولاد در سقف ۵۰ همت در نظر گرفته شده است.

اقدامات صندوق‌های فولاد و لشگری

تا ابلاغ برنامه هفتم و تدوین آیین‌نامه اجرایی، صندوق‌های کشوری، لشگری و فولاد نمی‌توانند اقدام خاصی در این زمینه انجام دهند.

پرداخت پاداش پایان خدمت

بر اساس ماده ۱۰۷ قانون مدیریت خدمات کشوری، پاداش پایان خدمت از محل اعتبارات دستگاه محل خدمت پرداخت می‌شود. بازنشستگان باید مطالبات خود را از دستگاه متبوع خود پیگیری کنند.

وضعیت فعلی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا