تمام متقاضیان مستمری بهزیستی بدون انتظار موفق به دریافت این حمایت شدند

افزایش شمار افراد تحت پوشش بهزیستی، ارائه خدمات مشاوره رایگان به مردم، حمایت از مراکز آسیبدیده و تأمین ذخایر غذایی و دارویی برای دو ماه اعلام شد.
سید جواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی، با اشاره به افزایش حملات اخیر و مسائل پیش آمده، تأکید کرد بیش از ۸ میلیون نفر تحت پوشش این سازمان هستند. او اعلام کرد که هفته گذشته ۸۰ هزار نفر دیگر به جمع یارانهبگیران بهزیستی افزوده شدند و هماکنون هیچ فردی پشت نوبت یارانه بهزیستی قرار ندارد.
حسینی در سفر اخیر خود به آمریکا و در هجدهمین اجلاس کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت، دو سخنرانی درباره شرایط معلولان در ایران و جنگ غزه ارائه داد. وی تاکید کرد در غزه بسیاری از معلولان به دلیل جنگ به قتل رسیدهاند و برخی نیز با مشکلات سوءتغذیه مواجهاند. او خواستار واکنش جامعه جهانی در برابر این فجایع شد. همچنین در خصوص تحریمهای یکجانبه آمریکا بر ایران توضیح داد که این محدودیتها موجب افزایش هزینه تجهیزات توانبخشی و دشواری تهیه آنها شده است.
رئیس سازمان بهزیستی اشاره کرد که در کشور بیش از ۲۳ هزار مرکز این سازمان، شامل ۳ هزار مرکز مشاوره، ۳ هزار مرکز توانبخشی و ۲۵۰۰ مرکز مثبت زندگی فعال هستند. وی از بازدید اخیر خود از مراکز وحدت و آصف خبر داد؛ مرکزی که برای نگهداری افراد کمتوان ذهنی و مرکزی که به زنان و دختران آسیبدیده خدمات ارائه میدهند.
درباره ارائه خدمات مشاوره روانشناسی، حسینی گفت که تمامی مردم میتوانند بدون محدودیت از خدمات مشاوره رایگان سازمان بهزیستی بهرهمند شوند. شماره تماس ۱۴۸۰ فعال است و ۶۰۰ مشاور در این سامانه به صورت شبانهروزی خدمات رایگان ارائه میکنند. او اعلام کرد که فراخوانی برای استفاده از ظرفیت اساتید داوطلب دانشگاهی و مشاوران در این حوزه منتشر شده است تا دامنه خدمترسانی گستردهتر شود.
طبق اعلام رئیس سازمان بهزیستی، در مدت اخیر، سامانه ۱۴۸۰ حدود ۲۷ هزار تماس دریافت کرده که ۲۱۱۰ مورد آن مربوط به افرادی بوده که در محل وقوع انفجار یا حادثه حضور داشتهاند و نیازمند حمایت روانی بودهاند.
او تاکید کرد خدمات مشاورهای سامانه ۱۴۸۰ رایگان، شبانهروزی و در سراسر کشور در دسترس است. شهروندان در صورت بروز ترس یا اضطراب بر اثر حوادث میتوانند با این شماره تماس بگیرند.
حسینی به فعالیت ۳۸۱ مرکز فوریتهای اجتماعی در کشور اشاره نمود که با شماره ۱۲۳ آماده ارائه خدمات مداخله در بحران هستند. وی افزود: در این مراکز ۴۶۵۰ نفر شامل مددکار، روانشناس و روانپزشک فعال بوده و خدمات حضوری و تلفنی به افراد در بحران خانواده، تلاش به خودکشی یا شرایط پرخطر ارائه میدهند.
رئیس سازمان بهزیستی در خصوص حملات اخیر به مراکز سازمان گفت: در نخستین روز حملات، یک مرکز در قصر شیرین هدف موشکباران قرار گرفت و دچار تخریب شد. موضوع به مراجع بینالمللی اطلاع داده و اعتراض رسمی ثبت شد.
حسینی سیاست خانوادهمحوری سازمان بهزیستی را مهم دانسته و بیان کرد که تا حد امکان ترجیح بر نگهداری افراد در خانواده اصلی یا جایگزین مثل عمه، خاله یا عموست. در نبود خانواده فرد، مددجویان در مراکز شبه خانواده و در گروههای ۱۰ تا ۱۲ نفره نگهداری میشوند. او افزود هرچه افراد کمتر در مراکز شبانهروزی باشند و به خانواده بازگردند، بهتر است.
رئیس سازمان بهزیستی درباره تجهیزات و امکانات بیان کرد: بیش از ۲۳ هزار مرکز، اعم از دولتی و خصوصی، فعالاند که یارانه دریافت میکنند. از این تعداد، ۳۵۰۰ مرکز ویژه معلولان و سالمندان است و روند واریز یارانه و تجدید مجوزها بدون وقفه و به صورت خودکار انجام میشود.
حسینی اعلام کرد مراکز بحران ایجاد شدهاند و تمام مراکز بهزیستی برای دو ماه آینده ذخیره کافی مواد غذایی و دارویی دارند؛ هیچ کمبودی در این زمینه گزارش نشده است.
او با اشاره به همکاری و فعالیت گروههای داوطلب، گفت: سازمانهایی چون هلال احمر، کمیته امداد، شهرداری و بهزیستی مجموعاً ۱۱ هزار و ۸ گروه داوطلب با ۱۰۷ هزار نفر عضو در مناطق شهری و روستایی دارند.
همچنین، ۹۱۴ تیم محب “مددکاران حامی در بحران” فعال بوده و ۲۸۰۰ روانشناس، مددکار، پزشک و روانپزشک در این تیمها فعالیت میکنند. طی هفته اخیر نیز ۸۳ تیم مددکاری داوطلب اضافه شد که در بحرانها به مردم یاری میرسانند.
به گفته حسینی، ۱۹۰۰ گروه همیاران سلامت روان با دو هزار داوطلب و ۴۲۱ گروه مانا با هدف مراقبت از جوانان مقابل آسیبهای اجتماعی فعال هستند.
رئیس سازمان بهزیستی تاکید کرد یک میلیون و ۵۹۰ هزار نفر مستمری ماهیانه دریافت میکنند و طی شرایط بحرانی اخیر ۸۰ هزار نفر دیگر هم به جمع آنان افزوده شد و اکنون هیچ فردی پشت نوبت باقی نمانده است.
وی در پایان اطمینان داد سازمان بهزیستی با همه توان در خدمت مردم است و نخواهد گذاشت هیچ ایرانی بر اثر حملات اخیر با مشکلی بدون حمایت مواجه شود.