اخبار عمومی

آغاز فروش موتورهای بهینه کولر آبی به صورت اقساطی برای کاهش مصرف انرژی و حمایت از رفع مشکل ناترازی برقی

طرح حمایت از موتورهای فوق کم‌مصرف BLDC با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان، منجر به افزایش ظرفیت تولید این موتورها و ارائه تسهیلات خرید شد.

همزمان با شروع فصل تابستان و روشن شدن میلیون‌ها دستگاه کولر آبی در نقاط مختلف کشور، چالش‌هایی در حوزه مصرف انرژی ایجاد می‌شود. در این راستا، استفاده از توان شرکت‌های دانش‌بنیان به عنوان یکی از راهکارهای رفع ناترازی انرژی مورد توجه قرار گرفته است.

صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری مشترک سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق، برنامه‌ای برای حمایت از ۱۰ شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه تولید موتورهای بسیار کم‌مصرف با راندمان بالا (BLDC) اجرای کرده است. در قالب این طرح حمایتی، تسهیلاتی به مبلغ ۸۰۰ میلیارد تومان به این شرکت‌ها ارائه شده که نتیجه آن افزایش ظرفیت تولید الکتروموتور BLDC از ۵۰ هزار به یک میلیون دستگاه بوده است.

علاوه بر این حمایت، صندوق نوآوری و شکوفایی و سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر، طرح تعویض موتورهای قدیمی کولر و جایگزینی آن‌ها با موتورهای کم‌مصرف BLDC را آغاز کرده‌اند. در این طرح، موتورهای BLDC به صورت اقساطی عرضه می‌شوند. خریداران می‌توانند از تسهیلات لیزینگ ۸ میلیون تومانی با دوره بازپرداخت دوساله و سود ۱۸ درصد برای خرید این موتورها بهره‌مند شوند.

این تسهیلات با همکاری بانک ملت و سکوی تأمین مالی جت وام به طور کاملاً آنلاین ارائه می‌شود و متقاضیان پس از ثبت درخواست و تأیید آن می‌توانند نسبت به خرید موتور BLDC از طریق سایت مشخص‌شده اقدام کنند. نصب این موتورها بر روی کولرهای آبی نیز توسط کارشناسان شرکت دانش‌بنیان انجام خواهد شد.

ضرورت جایگزینی موتورهای قدیمی با موتورهای فوق کم‌مصرف BLDC زمانی بیشتر آشکار می‌شود که براساس برخی گزارش‌ها، مصرف برق در کشور از ۴۰ هزار مگاوات در سایر ماه‌ها به ۷۰ هزار مگاوات در ماه‌های گرم سال افزایش می‌یابد که بخش بزرگی از این میزان، به وسایل سرمایشی اختصاص دارد.

علاوه بر جایگزینی موتور، اقداماتی همچون سرویس‌های دوره‌ای کولرهای آبی شامل بررسی وضعیت پمپ آب، روغن‌کاری موتور و تعویض پوشال‌های فرسوده، نصب سایبان و قرارگیری کولر در محل مناسب، می‌تواند به کاهش فشار موتور و افزایش بهره‌وری منجر شود. اما آنچه نقش اصلی را در کاهش مصرف برق ایفا می‌کند، به کارگیری موتورهای کم‌مصرف و پربازده BLDC است.

موتور در کولر، انرژی الکتریکی را به مکانیکی تبدیل می‌کند. موتورهای جریان مستقیم معمولی با جاروبک کار می‌کنند، در حالی که موتورهای جریان مستقیم بدون جاروبک (BLDC) جریان را بدون نیاز به جاروبک منتقل می‌کنند. این نوع موتور به دلیل بازدهی بالا، صرفه‌جویی ۵۰ درصدی در برق و ۲۰ درصدی در مصرف آب، کاهش نویز صوتی به دلیل حذف تسمه و پولی، نگهداری آسان و عمر طولانی، گزینه مناسبی برای کولرهای آبی محسوب می‌شود.

در شرایط فعلی کولرسازان فقط برای تولید کولر با موتورهای BLDC مجوز دریافت می‌کنند؛ با این وجود، هنوز حدود ۲۰ میلیون دستگاه کولر آبی قدیمی در کشور وجود دارد که نزدیک به ۱۲ هزار مگاوات معادل ۲۰ درصد کل مصرف برق کشور در چهار ماه گرم سال را به خود اختصاص داده‌اند.

پیش‌بینی شده است که در صورت تجهیز ۲۰ میلیون کولر آبی قدیمی به موتورهای BLDC، تا ۵ هزار مگاوات صرفه‌جویی در مصرف برق امکان‌پذیر خواهد بود و این اقدام می‌تواند گامی مهم برای رفع ناترازی انرژی کشور به شمار آید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا